Vind jouw camping Kamperen begint hier 8208 Campings in Europa

Vliegen en Kamperen; alle informatie

Wie aan een kampeervakantie denkt, denkt vrijwel gelijk aan de lange rit naar de camping in bijvoorbeeld Frankrijk of Italië. Deze rit, met of zonder caravan en camper, staat bol van vertragingen, files, werkzaamheden en frustraties.

Kamperen wordt doorgaans niet geassocieerd met een vliegreis. Toch kent het meer voordelen dan je wellicht denkt en je kan snel en uitgerust op de plaats van bestemming aankomen.

Ga jij binnenkort kamperen en wil je deze vermoeiende rit overslaan? Overweeg dan eens het vliegtuig als vervoersmethode. In dit artikel vertellen wij alles over vliegen en kamperen, van de voor- en nadelen tot aan reisformaliteiten.

Uitzicht tijdens kamperen

Waarom vliegen en kamperen?

Nu vraag je jezelf wellicht af waarom je met het vliegtuig naar de camping zou reizen. Met de auto heb je immers alle bewegingsvrijheid tijdens de reis zelf en op de plaats van bestemming.

Sommige bestemmingen zijn simpelweg buiten bereik wanneer je met de auto reist. Ga je bijvoorbeeld kamperen in Griekenland of wellicht zelfs buiten Europa, dan ben je al snel genoodzaakt het vliegtuig te pakken. We zetten alle voor- en nadelen op een rijtje!

De voordelen

Op reis gaan met een vliegtuig kent natuurlijk zowel voor- als nadelen. De voordelen van een vliegreis bij een kampeervakantie zijn in hetzelfde als bij ieder ander type reis.

  •   Verder gelegen bestemmingen komen in beeld
  •   Tijdsbesparing (bij ver gelegen bestemmingen)
  •   Uitgerust aankomen op de plaats van bestemming
  •   Prijstechnisch kan het zeer interessant zijn

Uitzicht tijdens vliegen

De nadelen

Een vliegreis kent natuurlijk niet alleen voordelen en heeft kenmerkende nadelen. Deze nadelen zijn in het geval van een kampeerreis grotendeels hetzelfde.

  •   Minder bewegingsvrijheid en mobiliteit
  •   Kan prijstechnisch ook minder interessant zijn (hoogseizoen)
  •   Niet interessant bij dichtbij gelegen bestemming
  •   Minder mogelijkheden omtrent bagage en kampeerspullen

Waar rekening mee te houden?

Wanneer je een vliegreis boekt dan moet je natuurlijk met andere zaken rekening houden dan wanneer je met de auto gaat rijden.

Zo moet je bijvoorbeeld de reis zelf al op een andere manier plannen en je moet ook rekening houden met andere vereisten en reisformaliteiten.

De reis

Vliegtickets zijn makkelijk geboekt en ook een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek, zoals een Düsseldorf Airport parking, is makkelijk geboekt. Er zijn handige trucs online te vinden waarmee je gemakkelijk tientallen euro’s kunt besparen op beide aspecten.

Het grootste knelpunt is het gebrek aan mobiliteit op de plaats van bestemming. Mocht dit gewenst zijn dan is het noodzakelijk een auto te huren. Gelukkig kan dit ook eenvoudig online geregeld worden en tevens op de luchthaven van aankomst.

Het is in alle gevallen aan te raden de mogelijkheden online te vergelijken. Op deze manier kan je eenvoudig besparen en met een gerust gevoel op reis gaan.

Formaliteiten

De vereiste reisformaliteiten zijn sterk afhankelijk van de plaats van bestemming. Wanneer je bijvoorbeeld gaat kamperen in Groot Brittannië dan dien je rekening te houden met een andere valuta. Ga je wat verder op reis, bijvoorbeeld in Amerika of wellicht Azië, dan dien je rekening te houden met een visum.

Daarnaast verschillen de coronaregels nog steeds per land en zal je in sommige landen moeten testen en in andere weer mondkapjes mee moeten nemen. Op veel luchthavens gelden nog steeds strenge regels die bij een rit met de auto weer minder streng zijn.

Ons advies; controleer altijd het reisadvies van de plaatsen van bestemming om onaangename verrassingen te voorkomen.

uitzicht kamperen in de nacht

 

Filter
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!