Vind jouw camping Kamperen begint hier 8196 Campings in Europa
Eerste keer kamperen

Tips voor eerste keer kamperen. Dit moet je niet vergeten!

Als je voor de eerste keer gaat kamperen met je tent, caravan of camper is spannend. De één kampeert al van jongs af aan en de ander gaat voor het eerst kamperen wanneer hij/zij volwassen is of met vrienden op vakantie gaat! Als je gaat kamperen kun jij je goed voorbereiden, maar sommige dingen moet je ook ondervinden. Dus ja, iedereen vergeet wel iets wanneer ze gaan kamperen. Dat geldt ook voor ons. Maar wat heb je NU echt nodig en moet je dus niet vergeten? Hieronder hebben we een paar praktische tips voor jou op een rijtje gezet. 

Ga eerst lenen voordat je gaat kopen!

Als je voor het eerst gaat kamperen is het leuk om naar een kampeerwinkel te gaan, om daar vervolgens allemaal leuke kampeerspulletjes ‘gloednieuw’ te kopen. Doe dat niet! Als je voor het eerst gaat kamperen weet je nog niet wat er bij je past en wat je wel of niet nodig hebt. Daarom adviseren wij eerst een tent of caravan van iemand te lenen. Bekijk voorafgaand wel even hoe de (voor)tent in elkaar moet. Pas na een eerste keer kamperen weet je ook of het echt iets voor jou is. Niet iedereen is in de wieg gelegd om te gaan kamperen. 

Verdiep je in de kampeerbestemming

Je hebt campings in verschillende gradaties. Zo heb je mega campings, natuurcampings, naturistencampings, kindercampings, ouderen campings en meer! Als je voor de eerste keer gaat kamperen weet je nog niet wat exact bij je past. Dus onderzoek vooraf is wel handig. Het zou namelijk vervelend zijn als je op een camping naakt moet lopen, terwijl je dat helemaal niet wilt! 

Ook is het handig als je van tevoren controleert welke faciliteiten een camping biedt. Wil je stroom, ga je voor comfort of vind je het leuk als er een animatieteam is? Tegenwoordig bieden campings zoveel mogelijkheden is dat het soms moeilijk kiezen is. Met behulp van onze filters hopen we dat je eenvoudiger een keuze kunt maken!

Grondzijl, een must bij lang kamperen.

Ga je lang kamperen? Neem dan grondzijl mee! 'Echt, doe het nou maar'. Grondzeil zorgt er namelijk voor dat je tent schoner en droger blijft en hierdoor wordt kamperen een stuk prettiger. Tip; leg ook een stukje zeil bij de ingang neer. Hierdoor loop je minder vies in en uit. 

Eten en de eerste keer kamperen

Als je de eerste keer gaat kamperen neem je vaak teveel spullen mee. Vooral Nederlanders hebben er een handje van om veel eten mee te nemen. Je moet zeker niet te weinig, maar ook niet teveel meenemen. Want eten neemt ook veel ruimte in! Neem voor twee dagen eten mee en bekijk ter plaatse wat je kunt kopen. In de meeste Europese landen hebben ze gewoon supermarkten waar alles te koop is.

Het eten wat je koopt moet natuurlijk ook bereid kunnen worden. Wanneer je voor het eerst gaat kamperen is er natuurlijk een snackbar of andere afhaal gelegenheid om je eten te scoren. Maar bij kamperen vinden wij toch wel dat je een beetje moet staan klungelen boven je eigen gaspitje, kooktoestel of skottelbraai. De laatstgenoemde is al vrij luxe, want vergeet niet; zelf eten koken is vaker gezonder! Vergeet ook niet je pannen, borden, bestek, kommen, glazen en bekers. Nog een extra tip voor kamperen voor beginners, neem ook een fles afwasmiddel, een teiltje, afwasborstel en theedoeken mee. Toch wel handig als jij je spullen weer schoon wilt maken na het eten.

Een goede slaapzak, luchtbed en een goed kussen mogen uiteraard niet ontbreken. In plaats van een luchtbed kun je een matje meenemen, deze neemt minder ruimte in. Echter ligt een luchtbed vaak wel lekkerder en zachter. Als je voor het luchtbed gaat, vergeet dan niet de pomp mee te nemen. Al zijn er tegenwoordig ook luchtbedden die een geïntegreerde pomp hebben. 

Kleding en douchespullen

Als je op vakantie gaat moet je ook voldoende kleding meenemen. En nee niet alleen korte broeken, ook al ga je naar Italië, Frankrijk of Spanje. ‘s Avonds kan het namelijk behoorlijk afkoelen en muggen vinden blote benen heerlijk. Muggenspray is daarom ook wel een must-have. Naast kleding moet je ook goed nadenken over je douchespullen. Denk aan shampoo, conditioner, slippers en een handdoek met een haakje, zodat je deze eenvoudig op kunt hangen. Tip; neem een simpele outfit mee naar de douche. In een natte douche cabine is het vrijwel onmogelijk om een spijkerbroek aan te trekken. Doe het echte omkleden lekker in je eigen tent of caravan, daar heb je alle ruimte. 

Tot slot een paar handige spullen

Nog even kort een aantal dingen die je echt niet moet vergeten. Een plasemmer, erg handig als je gaat kamperen met kinderen en ‘s nachts niet de hele camping over wilt. Zonnebrandcrème en muggenspray, want tijdens je vakantie ben je veel buiten. Je zit onder de muggenbulten en bent verbrand zonder dat je het in de gaten hebt.

Met bovenstaande kampeertips wordt jouw eerste keer kamperen geweldig!

We begrijpen dat de eerste keer kamperen spannend is, dat vonden wij ook! We hopen je alleen te behoeden voor een aantal fouten die vaak worden gemaakt bij een eerste keer kamperen. Hopelijk kun je wat met bovenstaande kampeertips en zul je een prettige eerste kampeervakantie hebben!

Filter
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!