Vind jouw camping Kamperen begint hier 8196 Campings in Europa
Wildkamperen

Wildkamperen in Europa

Wildkamperen probeer het eens! Kamperen is leuk, maar wild kamperen is de overtreffende trap. Je bent volledig één met de natuur, gaat helemaal back to basic. Graag laten wij je weten waar je het beste kunt wildkamperen. Waar in Europa mag het en welke campings in de buurt zijn geschikt om een soortgelijke ervaring te bieden? Kamperen in het wild mag in de volgende Europese landen. Hetzij Noorwegen, IJsland, Zweden, Schotland, Zwitserland, Frankrijk, Turkije, Groenland, Polen, Georgië en Estland. 

Wil je toch niet wild kamperen? Bekijk dan een aantal van onze geselecteerde campings die jouw een vrij camping gevoel geven!

Wildkamperen is verboden in

Kamperen in het wild is verboden in Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Slovenië, Nederland, België, Griekenland, Bulgarije en Kroatië. Dus zoek in deze landen een leuke camping en ga bijvoorbeeld rustiek kamperen! Op sommige campings mag je namelijk wel kamperen op ‘vrije’ plekken of ‘bivakzones’. Ga op reis en neem je camper mee! 

Wildkamperen probeer het eens! Kamperen is leuk, maar wild kamperen is de overtreffende trap. Je bent volledig één met de natuur, gaat helemaal back to basic. Maar waar in Europa mag je wildkamperen? Bivakkeren in de natuur wordt in sommige landen zoals Schotland, Zweden, Noorwegen, Finland etc. toegestaan en gereglementeerd op grond van het zogenoemde Allemansrecht of Outdoor Acces Code.

Kamperen in het wild in Noorwegen en Zweden

In Noorwegen is wild kamperen toegestaan, zolang je maar de regels houdt. Je hebt recht om te kamperen op het platteland en de nationale parken van Noorwegen. Het enige dat niet mag is op in cultuur gebrachte akkers of parkeerterreinen je tent op zetten. Ook moet je minstens 150 meter afstand houden van het dichtstbijzijnde huis. Vuur maken mag ook, mits je oplettend bent en het is niet toegestaan in de buurt van een bos van medio april tot medio september. Daarnaast mag je niet langer dan 2 dagen op dezelfde plek verblijven. 

Net als Noorwegen en Finland is ook Zweden een walhalla voor wildkampeerders. In Zweden geldt, net als in Noorwegen, het Allemansrecht. Vrij kamperen in Zweden is super tof, omdat je hier eindeloos veel natuurgebieden vindt. Ontdek hier wildlife en tevens heb je kans om het Noorderlicht te zien. 

Filter
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!