Vind jouw camping Kamperen begint hier 8210 Campings in Europa
Kamperen met privé sanitair

Kamperen met privé sanitair

Kamperen met privé sanitair; ouderwets kamperen met een luxe twist. Hier kun je rekenen op een maximaal comfort en hygiëne, je kunt gemakkelijk afstand houden en dit vermindert de kans op het verspreiden van virussen, zoals bijvoorbeeld Covid-19. In Nederland waren we een jaar of 10 geleden één van de eerste landen in Europa waar je campings met eigen badkamer kon vinden. Inmiddels is het aantal campings met eigen toilet flink toegenomen.

Voordelen van kamperen met sanitaire units

Kamperen met eigen sanitair betekent meestal dat er achter jouw kampeerplek een huisje staat waarin de badkamer zit, maar er zijn ook campings die kamperen met eigen sanitair zien als bijvoorbeeld kamperen in een luxe huisje of stacaravan. Vaak krijg je voor de sanitaire unit een sleutel of pasje.  Hierdoor is de unit alleen voor jouw kampeerplek beschikbaar, dit biedt privacy en daardoor voelt het net als thuis. Je hoeft niet meer de hele camping over met je handdoekje of wc rol en nog beter, je hoeft niet op anderen te wachten! Deze sanitaire units zijn vaak voorzien van een douche, toilet, wastafel en hebben meestal ook een voorziening voor de afwas. Omdat het onderdeel is van de kampeerplek is het ook mogelijk je eigen spullen in deze unit te plaatsen. Zo zie je in ieder geval niet je buurman met jouw favoriete shampoo over de camping lopen omdat je die was vergeten bij het toiletgebouw! 

Je hebt zelf in de hand hoe schoon je het houdt, maar sommige campings bieden de mogelijkheid om het schoon te maken. Vaak is het privé sanitair ook voorzien van een verwarming. Dit maakt kamperen in het voorjaar en najaar aangenamer, de sanitaire units zijn vaak een stuk warmer dan het toiletgebouw. Als je ‘s nachts naar het toilet moet, hoef je niet blauwbekkend naar het toiletgebouw, dat is ideaal!

Europese campings met privé toiletgebouw

Het aantal campings met eigen sanitair in Europa is de laatste jaren flink toegenomen. Omdat kamperen met privé sanitair, het kamperen van nu is. Bekijk ook eens de campings met eigen toiletgebouw in Kroatië, Italië, Duitsland en Nederland.

Filter
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!