Vind jouw camping Kamperen begint hier 8210 Campings in Europa
Kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer, het wordt steeds populairder. Jaarlijks komen er steeds meer kampeerders bij die weg willen van de drukte en kleinschalig willen kamperen. Maar wat is het precies en wat maakt het zo bijzonder?

Wat is kamperen bij de boer precies?

Steeds vaker stellen gepassioneerde en/of gepensioneerde een stuk land beschikbaar om vervolgens in te zetten als boeren minicamping. Deze campings zijn voorzien van alle noodzakelijkheden zoals toiletten en douches. Kamperen bij de boer is meestal wat primitiever, veelal hebben deze campings geen extra voorzieningen zoals zwembaden, speeltoestellen en andere recreatie-activiteiten. Nu vraag jij je natuurlijk af wat het nou zo bijzonder maakt. 

Wat maakt kamperen bij de boer zo bijzonder?

Boerencampings staan vaak garant voor gezelligheid, vanwege hun kleinschaligheid. Kamperen bij de boer is bijzonder omdat je verschillende activiteiten kunt ondernemen die je op een commerciële camping vaak niet kunt. Zo kunnen er op kaasboerderijen koeien gemolken of geschoren worden en op fruitboerderijen kun je fruit plukken om er vervolgens jam van te maken. Ga je naar een boerderij met paarden? Dan behoort paardrijden veelal tot de opties. Daarnaast is het op een boerencamping relatief rustig en hoor je wel eens geluiden van dieren zoals het kraaien van een haan of het loeien van koeien, maar dat maakt het kamperen bij de boer juist zo bijzonder!

Verschillende organisaties voor boerencampings

Er zijn verschillende organisaties waarbij boerencampings zich aan kunnen sluiten. In Nederland zijn de bekendste organisaties Vekabo, SVR en Farmcamps. Vekabo telt ongeveer 800 boerderijcampings in Nederland en nog eens 400 campings buiten Nederland. Zij bieden naast gewone kampeerplaatsen ook glamping accommodaties aan. SVR telt ongeveer 1200 campings in Nederland en nog eens 800 daarbuiten. Op het grootste gedeelte van deze SVR campings kun je staan met je eigen tent, camper, caravan of vouwwagen. Soms komt het wel eens voor dat ze nog trekkershutten en boomhutten verhuren. Farmcamps is een kleinere organisatie in Nederland die naast de bekende eigen plekken ook de mogelijkheid biedt om een safaritent of lodgetent te huren. 

In Europa zijn er ook organisaties waar boerencampings zich aan kunnen sluiten. Echter zijn deze minder georganiseerd als je het vergelijkt met de Nederlandse organisaties. In Frankrijk staat dit bekend onder ‘Bienvenue a la ferme’ en in Groot Brittannië kent men ‘Farm Stay’. 

Bekijk hieronder een aantal boerencampings die wij voor jou hebben geselecteerd!

12campings gevonden
Filter
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!