Vind jouw camping Kamperen begint hier 8208 Campings in Europa
Winter kamperen

Winterkamperen

Winterkamperen is vrijwillig doodvriezen? Nee zeker niet, mensen gaan steeds vaker kamperen in de wintermaanden! Kampeerders genieten dan van de rust op de camping en de natuur. Voorheen was het vooral populair in andere landen in Europa, maar tegenwoordig gaan steeds meer campings in Nederland ook open voor deze kampeerders. Dan vraag jij je natuurlijk af; wat is het en waarom zou je op een camping gaan staan in de winter?!

Wat is kamperen in de winter?

Kamperen in de winter, je verwacht het al, op vakantie in de wintermaanden. De meeste campings sluiten de slagbomen in de loop van oktober, maar er zijn steeds meer campings die ook geopend zijn in het winterseizoen. Met je tent, caravan of camper erop uit om te genieten van de rust en de natuur in het najaar. Maar dat is het niet alleen, het kamperen in de winter van tegenwoordig is juist zo bijzonder omdat je ook met je gezin in een sfeervol boshuisje of trekkershut met verwarming kunt overnachten.

Waarom winterkamperen?

De wintermaanden nodigen je uit om in bed te blijven, heerlijk uitslapen zonder dat je uit je bed gebrand wordt. In de winter is het ‘s ochtends langer donker, waardoor je niet overspoelt wordt door het felle zonlicht. Een ander voordeel van winterkamperen is; dat je er zeker van bent dat je na de vakantie niet bent lekgeprikt door de muggen of ander ongedierte, want die zijn er in de winter nauwelijks! Zet je muts op, maak een heerlijke wandeling en geniet van de natuur in de winter. Bij terugkomst kun je opwarmen bij het kampvuur met een kop warme chocolademelk of glühwein. Doordat het in de winter laagseizoen is, dalen de prijzen van de campings in Nederland vaak ook flink. In andere Europese landen zoals Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland wijken ze hier van af. Maar als  wintersporter kun je vaak een stuk voordeliger gaan kamperen dan in een hotel overnachten.

Campings open in het najaar

Er zijn de laatste jaren steeds meer campings open in het najaar. Het betekent alleen niet dat alle faciliteiten in de winter beschikbaar zijn. Vaak is het zwembad dicht, is er geen animatieteam en ook geen broodjesservice. Gelukkig komt hier steeds vaker verandering in en bieden steeds meer campings faciliteiten en animatieprogramma's aan. Nu ook overtuigd om te gaan winterkamperen? Wij hebben hieronder een lijstje van geschikte in Europa. 

56campings gevonden
Filter
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!