Vind jouw camping Kamperen begint hier 8208 Campings in Europa

Eten in Duitsland

De Duitse keuken stond vroeger vooral bekend om haar zware kost, worsten en bier. Tegenwoordig valt dat wel mee. Gerenommeerde chefs toveren de traditionele bratwurst met sauerkraut om tot moderne, lichtje hapjes. De Duitse keuken is door de jaren heen steeds gevarieerder geworden. Daarom is het soms echt zoeken is naar een traditioneel restaurant waar je kunt genieten van de specialiteiten uit de Duitse keuken!

Uit eten in Duitsland

In de grote steden van Duitsland gaan cafés vaak al om 10 uur 's ochtends open. Sommige sluiten weer aan het eind van de middag. De meeste restaurants openen rond lunchtijd, soms gaan ze nog even dicht tussen 15.00 en 18.00. De meer exclusieve restaurants openen vaak pas voor het diner. De meeste Duitsers dineren om ongeveer 20.00. In de restaurants kan je meestal een 3-gangendiner bestellen, na het eten wordt er vaak nog geborreld.

Eten en drinken in Duitsland
In Duitsland wordt veel bier gedronken, gemiddeld 129 liter per persoon in een jaar. Er is niet een nationaal biermerk, maar er zijn meerdere grote biermerken. In de cafés worden meestal lokale specialiteiten getapt, daarvan bestaan er honderden door heel Duitsland heen. Er bestaan dan ook speciale bierfeesten in Duitsland, waarvan de meest beroemde het Oktoberfest of Bierfest in Munchen is.

Duitsland en bier, dat is een algemeen bekend fenomeen. Maar wist je dat er ook veel wijn uit Duitsland komt. In totaal zijn er 13 wijnregio's in Duitsland. Veel Duitse wijnen zijn niet zo heel bekend, toch zijn er uitstekende Duitse wijnen! Een typisch Duits fenomeen zijn weinstuben (een soort wijnbar) en bierstuben. Hier kan je niet alleen goede, lokale wijnen en bier drinken maar vaak ook een eenvoudige maar lekkere maaltijd voor een kleine prijs krijgen!

Specialiteiten uit de Duitse keuken
Wil je enkele Duitse specialiteiten proeven? Probeer dan zeker knödels, gemaakt van aardappeldeeg, pastadeeg of brooddeeg. Ze worden gevuld met hartige of zoete ingredienten. Abrikoos, gehakt, spek, je kan alles in de knödel verwerken.

In de winter staat er in Duitsland veel wild op het menu. Iedere regio heeft zo zijn vleesspecialiteiten, maar probeer in Beieren zeker varken in biersaus!  

Wat je zeker op zal vallen zijn de heerlijke Duitse broodsoorten bij het ontbijt. Iedere regio heeft zijn eigen specialiteit. 

De Currywurst is de meest populaire Duitse worst. In vrijwel alle steden kan je ze ook op straat kopen met wat currysaus en uitjes. Er zijn echter nog veel andere worstspecialiteiten, van de Thüringer Rostbratwurst tot weißwurstel (lekker met zuurkool!).

Filter
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!