Vind jouw camping Kamperen begint hier 8208 Campings in Europa

Zwarte zaterdag in Frankrijk

Gaat u deze zomervakantie op vakantie in Frankrijk? Houd dan rekening met het reizen in de weekenden dat het zwarte zaterdag is. Op een aantal zaterdagen in 2013 lopen de snelwegen in Frankrijk al vroeg in de ochtend vol. Files zijn op die dagen niet te vermijden en er wordt dan ook aangeraden om de zaterdag in Frankrijk te vermijden als reisdag.

De zwarte zaterdagen in Frankrijk komen voornamelijk voor op de dagen dat de Fransen zelf ook vakantie krijgen. In combinatie met de standaard wisseldag bij de vele vakantieoorden zorgt dit voor overvolle snelwegen. Al vroeg in de ochtend staan door heel Frankrijk de wegen vol. Kilometers lange files en uren wachttijd is op een aantal zaterdagen heel normaal.

Zwarte zaterdag in Frankrijk

In 2020 wordt aangeraden om de volgende zaterdagen de snelwegen in Frankrijk en Duitsland te mijden:

  • Zaterdag 1 augustus
  • Zaterdag 8 augustus
  • Zaterdag 15 augustus

Wanneer u met caravan reist wordt er veelal aangeraden om op zondag te reizen. Het grote voordeel is dat er die dag geen vrachtverkeer door Duitsland en Frankrijk reist.

Reist u toch op zaterdag dan wordt er aangeraden om genoeg drinken in de auto te hebben en rekening te houden met lange wachttijden aan de benzinepomp.

Filter
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!