Vind jouw camping Kamperen begint hier 8210 Campings in Europa

Attracties en musea in Denemarken

Denemarken heeft een boel musea. U kunt diverse soorten musea bezoeken, van kleine streekmusea tot grote, internationale musea met wereldberoemde werken. Sommige musea hebben zich gespecialiseerd op een thema of een kunstenaar en andere tonen wisselende tentoonstellingen. 

Bezoek de mooie historische kastelen, landgoederen, kloosters, kerken, burchten en ruïnes die allemaal iets vertellen over de geschiedenis van Denemarken. Op veel plekken in het land kunt u goedbewaarde water- en windmolens zien, moderne architectuur, vuurtorens en beeldhouwerken. Op Bornholm kunt u de karakteristieke ronde kerken bewonderen. 

Denemarken is een ideaal land voor een actieve gezinsvakantie. U kunt tropische waterparken en zwembaden bezoeken, paarden, boten en surfplanken huren of een ritje maken met een treinfiets en een ouderwetse trein. De kinderen kunnen lekker ravotten op de vele speelplaatsen en u kunt een keur aan festivals en zomer- en kerstmarkten bezoeken.

Denemarken is een klein land met maar liefst 405 naam gegeven eilandjes. De afstanden zijn klein, en waar in Denemarken je ook vakantie houdt, het is nooit ver naar de dichtst bijzijnde kruidenier of het water.

Filter
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!