Eten en drinken in Andorra
In de oude berghuizen (borda's genaamd) vind je de typische Andoreese keuken. Hier kan je de specialiteiten van het land proberen. In Andorra worden de verste ingrediënten gebruikt in de heerlijke specialiteiten van het land, zoals rivierforel, wild en velerlei soorten champignons. Veel gerechten worden er gemaakt met wild zoals hazenpeper of everzwijnragout. De Andorrese keuken lijkt veel op de Catalaanse keuken en het eten zal u hier dan ook heerlijk smaken.
Typische gerechten van Andorra
- Trinxat dit is een schotel van kool, aardappelen en spek
- Tupi kaas een kaas die gegist is in een aardewerken kom met look en brandewijn
- Truites de carreroles, een paddenstoelenomelet
- L’escudella de pagès o barrejada, stoofpot met kikkererwten, wortelen, aardappelen en verschillende vleessoorten waaronder schapenvlees
- Samfaina een groentesaus
- Everzwijnragout
Drinken
De landwijn die ze in Andorra drinken, komt uit een fles met een dunne zijtuit, een porró.
Daarnaast kennen ze de Vi bullit i crematdit is een gekookte en geflambeerde wijn
Hygiëne
Het is beter om geen kraanwater te drinken. In de winkels vind je voldoende bronwater, ook afkomstig uit Andorrese bronnen.