Vind jouw camping Kamperen begint hier 8195 Campings in Europa
Reserveer direct

Camping Munsterblick

Contactgegevens
Hochstetterstrasse 11
79206 Breisach/Hochstetten
+49 (0)7667-93930
GPS-locatie
48.01912 / 7.60921
Vanaf Utrecht
663 km
Kom direct in contact

Camping Münsterblick

Camping Münsterblick in een regio die het beleven waard is De Europese stad Breisach en het naburige Kaiserstuhl met vele bezienswaardigheden bieden u het hele jaar door vele mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding en ontspanning. Breisach-Hochstetten ligt dicht bij de grens in een rustige landelijke omgeving, midden in het Bovenrijndal en de vakantieregio "Zuidelijke Zwarte Woud", tussen Freiburg im Breisgau en Colmar in de Elzas, niet ver van de wijngebieden Kaiserstuhl-Tuniberg en Markgräflerland.

Wijn- en mousserende wijnkelders met rondleidingen en proeverijen, het Breisach-festival, Gauklertage, Baden-wijnfestival, uitstapjes op de Rijn en met historische museumspoorwegen, druivenoogst in de gouden herfst en traditionele kerstmarkten in Breisach en omgeving nodigen u uit om te bezoeken.

Camping voor doorreis en vakantieverblijven

In 1952 raadde de toenmalige verkeersleider van Breisach Otto Rother de vader van de huidige Adlerwirtin aan om een ​​kleine camping te openen op de weide achter het Gasthaus Adler om de families van de Franse rekruten die in Breisach gestationeerd waren, in de zomermaanden te laten genieten van die van hen. Om zonen te bezoeken. Deze aflevering duurde echter maar een paar jaar.

In 1975 werd de inmiddels gesloten camping met 50 parkeerplaatsen heropend en kreeg de naam "Münsterblick" vanwege het onbelemmerde uitzicht op de Breisach Minster. Vandaag, na een grondige renovatie van de sanitaire vleugel, wordt het door internationale campingclubs erkend met vele prijzen, waaronder nationale onderscheidingen, buiten de reguliere avonturencampings.

Wandelaars, fietsers en chauffeurs met passerende tenten zijn altijd welkom op de camping.

Het gebied kenmerkt zich door een parkachtige structuur, de individuele parkeerplaatsen worden afgebakend door bomen. Omdat de bomen hier eindeloos lijken te groeien, zijn uitdunningsmaatregelen elk jaar nodig. Tijdens de laatste grote open plek werden enkele bomen op menshoogte gekapt en werden de resterende stronken door een plaatselijke houtzaagkunstenaar omgebouwd tot openluchtsculpturen.

Het weer in Breisach/Hochstetten
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!